Pompierii au intevenit prompt în miez de noapte pentru stingerea incendiilor din două localități ale județului

În data de 07 noiembrie a.c., pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea a două incendii de natură electrică, produse la gospodării situate în localitățile Ciutelec și Finiș, reușind să salveze două case, un magazin și alte bunuri de o valoare semnificativă.

Apelul care sesiza producerea primului eveniment, în localitatea Ciutelec, comuna Tăuteu, a fost primit prin Sistemul Unic 112, la aproximativ 30 de minute după miezul nopții, la adresa indicată de apelant deplasându-se cu operativitate, forțele de intervenție ale Detașamentului de Pompieri Marghita, cu două autospeciale de stingere și cu ambulanța SMURD a subunității.

Incendiul, care se manifesta violent la o bucătărie de vară și un șopron, a fost stins în aproximativ 20 de minute, echipajele de pompieri reușind să împiedice propagarea acestuia la o șură, în care erau depozitate circa opt tone de fân, lipită de construcția în flăcări, la casa vecinului, aflată la circa trei metri de focare și la un autoturism din imediata proximitate.

În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un cablu electric defect, au ars acoperișul bucătăriei de vară, pe o suprafață de circa 50 de metri pătrați, două aparate electrocasnice, două scule electrice, o fereastră și aproximativ 0.5 metri cubi material lemnos. 

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Al doilea eveniment, survenit în împrejurări determinante similare, în cursul nopții de luni spre marți, la o gospodărie din localitatea Finiș, a fost semnalat în dispeceratul ISU Bihor în jurul orei 00.45, la fața locului ajungând în cel mai scurt timp, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, din care două de stingere și unul de paramedici.

La sosirea forțelor de intervenție, ardea generalizat camera centralei termice, flăcările amenințând să se extindă la casa aflată foarte aproape de focare.

Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în circa 30 de minute, salvând din calea flăcărilor, locuința și magazinul alimentar de la parterul acesteia.

Pagubele înregistrate au constat în camera centralei termice, construită din panouri sandwich, un cazan de încălzire, un puffer, un vas de expansiune și două ferestre.

Din fericire, evenimentele menționate nu s-au soldat cu persoane rănite.

Distribuie informația
Alte știri