Pompierii bihoreni au stins prompt trei incendii produse în localitățile Buduslău, Pietroasa și Vadu Crișului

În după-amiaza zilei de duminică, 12 februarie a.c., în interval de aproximativ trei ore, pompierii bihoreni au acținat pentru stingerea a trei incendii produse în localitățile Buduslău, Pietroasa și Vadu Crișului.

Pompierii  militari din cadrul Stației  Aleșd, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Crișului, au stins un incendiu care se manifesta la o afumătoare, o magazie de lemne și un hambar din cadrul unei gospodării situate pe strada Hălții din Vadu Crișului.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 40 de minute, împiedicând propagarea flăcărilor la locuință și la anexele gospodărești aflate în proximitatea focarelor.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de jar sau scântei provenite de la afumătoare.

În urma evenimentului au ars afumătoarea, un hambar și magazia de lemne, pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați.

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, pompierii bihoreni reamintesc cetăţenilor faptul că se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în apropierea clădirilor, în magazii, şuri, remize, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile. Afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie. De asemenea, se interzice folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare. 

Echipajele Stației de Pompieri Ștei au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, la o locuință din Pietroasa.

Incendiul, care se manifesta la dormitorul casei, a fost stins rapid, pompierii militari împiedicând extinderea flăcărilor. Pagubele înregistrate în urma evenimentului au constat în corpuri de mobilier aflate în încăperea afectată de incendiu, 3 uși și 2 ferestre. 

În aceeași zi, pompierii Detașamentului Marghita au lichidat un incendiu izbucnit în bucătăria unei case din Buduslău. În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de scăpări de gaze de la butelie (furtunul de racord fiind fisurat) s-au degradat aragazul, o canapea, parchetul și zugrăveala încăperii.

Distribuie informația
Alte știri