Pompierii bihoreni vor fi, permanent, la datorie, de Florii și de Paștele Catolic

În acest sfârșit de săptămână, când credincioșii ortodocși sărbătoresc Floriile, iar cei catolici, Paștele, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” va fi permanent la datorie, pentru prevenirea, respectiv gestionarea eficientă și rapidă a evenimentelor care ar putea periclita siguranța cetățenilor.

Astfel, peste 180 de pompieri bihoreni sunt pregătiți să intervină în orice moment, pentru salvarea vieților și bunurilor oamenilor, stingerea incendiilor și gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat de către cele 11 echipaje ale SMURD Bihor, din care 10 de pompieri militari paramedici și un echipaj de terapie intensivă mobilă, precum și 12 echipaje de descarcerare din cadrul subunităților inspectoratului.

Pentru ca bucuria sărbătorilor să nu fie umbrită de evenimente nedorite, vă reamintim că este imperios necesar să respectați măsurile de prevenire a incendiilor, atât în locuințe, cât și pe timpul desfășurării slujbelor religioase.

Astfel, accesul persoanelor în incinta lăcașurilor de cult este permis numai în limita capacității acestora, iar în timpul slujbelor religioase, credincioșii trebuie să manifeste prudență la utilizarea lumânărilor aprinse, care trebuie ținute la distanță față de haine și păr, evitând totodată, apropierea acestora de icoane și obiecte de decor care ar putea lua foc.

La întoarcerea acasă, lumânările sau candelele aprinse trebuie așezate într-un suport incombustibil (de pildă: într-o farfurie cu puțină apă), la distanță față de haine, alte textile sau obiecte de mobilier. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse.

          De asemenea, în contextul temperaturilor relativ scăzute înregistrate în această perioadă, vă recomandăm să acordați o atenție sporită sistemelor și mijloacelor de încălzire, care trebuie verificate, reparate (dacă se impune), curăţate şi exploatate în perfectă stare de funcţionare.

Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Pompierii militari bihoreni vă urează Sărbători Fericite!

Distribuie informația
Alte știri