Pompierii oradeni au verificat mall-urile din oras. Cat de pregatite sunt marile magazine in caz de incendiu

In perioada de 12 – 18 decembrie, personalul Inspecţiei de Prevenire a inspectoratului a desfăşurat 27 de acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria mall-uri şi hypermarket-uri.

Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat o serie de neconformități, în urma cărora au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, dintre care 67 de avertismente și 11 amenzi în cuantum de 21.500 lei. De asemenea, pe timpul acțiunilor de control au fost înlăturate în mod operativ 37 de nereguli.

Principalele deficienţe au constat în: lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, reducerea căilor de evacuare prin amplasarea unor elemente de mobilier, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice.

Distribuie informația
Alte știri