Pompierii români ajută la stingerea flăcărilor din insula Rodos. Video

Foto: IGSU

Pompierii români trimişi în Grecia vor merge să ajute la stingerea flăcărilor din insula puternic afectată de incendii. Cei 52 de militari au început îmbarcarea tehnicii de intervenție, iar deplasarea se va face pe mare, spune comandantul modulului de intervenție specializat din România, colonel Csilik Alexandru Adrian, prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Bihor,

Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Atena nu au fost primite solicitări de asistență consulară.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie și numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222.

În acest context, MAE amintește că a fost emisă și o atenționare de călătorie privind menținerea codului roșu de caniculă și a pericolului de incendii în Republica Elenă, pentru intervalul 20 – 27 iulie 2023, care poate fi consultată aici: https://www.mae.ro/node/62412.

Distribuie informația
Alte știri