Pompierul Iulian Rotariu a câştigat ultra-maratonul „The Ultra Asia Race”

Foto: botosaneanul.ro

Pompierul Iulian Rotariu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani a câştigat ultra-maratonul „The Ultra Asia Race” care s-a desfăşurat, între 9 şi 12 martie, în Vietnam.

El s-a impus în toate cele trei etape ale competiţiei, având, la final, un avans de 15 minute faţă de ocupantul poziţiei a doua, belgianul Danny Switzynck.

Competiţia din Vietnam a avut la start 18 dintre cei mai buni alergători de ultra-maraton extrem din lume, dintre care doar 10 au terminat întrecerea.

„Iulian Rotariu este primul şi singurul român care a participat la acest ultra-maraton, organizat de cei de la Canal Aventure. Concurenţii au avut de parcurs 160 de kilometri în patru etape, urmând itinerariul marcat de organizatori. Din cauza restricţiilor impuse de autorităţile din Vietnam din cauza coronavirusului, etapa a III-a a fost anulată. Aşadar, concurenţii au parcurs 106 kilometri. A fost o cursă auto-susţinută, participanţii purtându-şi echipamentul şi hrana într-un rucsac. Şi de această dată, Iulian a alergat în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a ISU Botoşani.

Iulian Rotariu a câştigat, în luna noiembrie a anului trecut, şi ultra-maratonul Ultra Africa Race, desfăşurat în Mozambic, după ce a alergat 200 de kilometri în cinci zile.

Sursa: agerpres.ro

Alte știri