Portret de învingător: Claudiu Mihut, drumul către cariera de reporter

Portret de învingător” este un proiect al studenților de la Jurnalism (Universitatea din Oradea), în colaborarea cu Oradea în direct, care își propune să promoveze oameni de excepție din comunitatea locală.

Claudiu Mihuț s-a născut în Oradea, loc unde și-a petrecut și copilăria, dar și anii studenției la Specializarea Jurnalism. Studiile de masterat le-a urmat în cadrul Universității Babeș-Bolyai, specializarea Producție media. Iar în prezent este student în anul III la Facultatea de Teologie din Oradea.

A ajuns la Jurnalism printr-o întâmplare, deși la liceu a urmat specializarea Filologie-Jurnalism, visul său era să urmeze Facultatea de Actorie. A intrat la Facultatea de Actorie, însă mama sa i-a depus dosarul și la Jurnalism. A urmat cursurile ambelor facultăți timp de câteva luni, după care a realizat că Jurnalismul era cea mai bună opțiune pentru el, renunțând astfel la Actorie. Studiile Facultății de Teologie le-a început abia în 2019, fiind „fascinat de preoți, de slujire, de slujbe” încă de mic copil.

Cariera sa a început la Digi 24 Oradea, unde a lucrat timp de 2 ani, iar mai apoi a lucrat la București la Digi Sport, revenind după 2 ani și jumătate la Digi 24 Oradea, unde a prezentat timp de trei ani jurnalele locale. După închiderea postului de televiziune Digi 24 Oradea, a urmat o pauza în ceea ce privește televiziunea în viața lui Claudiu Mihuț. Din februarie 2021 a colaborat la Național Tv, iar din vara anului 2021 a început sa lucreze la Prima Tv, având postul de corespondent pentru zona județului Bihor.

În ceea ce privește munca de jurnanist, lui Claudiu Mihuț i se pare un job „palpitant”, deoarece „zi de zi întâlnești noi întâmplări care te suprind”.Claudiu Mihuț este pasionat de citit, mai ales în perioadele reci ale anului, deși în trecut prefera să vizioneze un film sau un meci de fotbal.

Legat de planuri de viitor, acesta a încetat să își mai facă planuri, mai ales acum într-o perioadă atât de incertă. Este deschis unor noi provocări și și-ar dori ca după terminarea studiilor la Facultatea de Teologie să se îndrepte mai mult în această direcție.

În final, le transmite câteva sfaturi celor aflați la început de drum în acest domeniu: „Să creadă în ei, să își urmeze instinctele și să nu se lase doborâți de piedicile apărute în cale.”

Daiana-Ștefania Jarca, Jurnalism, An I

Distribuie informația
Alte știri