Portret de învingător: Remus Toderici fotograful care a riscat pentru pasiunea sa și învăță din fiecare experiență

„Portret de învingător” este un proiect al studenților de la Jurnalism (Universitatea din Oradea), în colaborarea cu Oradea în direct, care își propune să promoveze oameni de excepție din comunitatea locală.

Remus Toderici este unul dintre tinerii fotografi ai Oradiei cu care orașul de pe Criș se poate mândri. Dacă până acum noi îl știam doar ca fotograf al cotidianului „Crișana”, aflăm că acesta este și un fotoreporter pasionat de comunicare și dezvoltare personală, dornic de învățare continuă.

„De multe ori lipsa de comunicare ne face să înțelegem lucrurile diferit sau să avem așteptări diferite. Cred ca multe provocări se pot depasi dacă oamenii știu să comunice eficient și să se facă înțeleși”, ne-a mărturisit Remus Toderici.

Totodata este și membru în clubul de oratorie și leadership Oradea Toastmasters unde deține mandatul de vicepreședinte, fost director al ariei D1, adică al cluburilor din zona de vest a țării. În prezent „profită” de pandemie și urmează un master în filozofie la Universitatea de Vest din Timișoara.

De mic copil, Remus Toderici visa să ajungă pădurar deoarece iubea foarte mult natura, neștiind la acea vârstă ce presupune acea meserie. În prezent, acesta nu a renunțat la pasiunea pentru natură și o transpune în fotografii în care va rămâne veșnic vie și neschimbată. Remus Toderici este exemplul tânărului pasionat de artă care ne demonstrează tuturor că ceea ce ne este menit să fie pentru noi, nu va ezita să apară la momentul potrivit și că, niciodata nu este prea târziu pentru a-ți găsi chemarea. După 3 ani de în care a lucrat în domeniul IT-ului, artistul a realizat că ceva nu se leagă în drumul lui spre succes și a simțit nevoia unui imuls către ceva mai profund, decizând, astfel, să își transforme hobby-ul în profesie.

Momentan, Remus nu are planuri concrete asupra viitorului deoarece odată cu sosirea pandemiei acestea i-au fost date peste cap, însă tânărul își propune să călătoreasca cât de mult posibil și să își petreacă cât mai mult timp alături de persoanele dragi din viața lui.

„Mă bucur că am ocazia să fac ceea ce îmi place și să fiu înconjurat de prieteni și persoane dragi. Încă dinainte de pandemie mi-am propus să petrec mai mut timp cu cei apropiați, iar în această perioadă, cu atâtea restricții, am învățat cât este de important să păstrezi legătura cu familia și cei apropiați.Din pacate multe planuri au fost date peste cap în ultimii ani, așa că nu mi-am propus ceva concret. Cu siguranță călătoriile și timpul petrecut cu cei dragi sunt în topul listei, iar când vom trece de perioada aceasta de pandemie voi începe si lucrez la noi proiecte foto”, adaugă Remus Toderici.

Dacă ar fi ceva de învățat de la acest suflet artistic foarte blând și călduros cu publicul ar fi aceea de a nu spune niciodată: „niciodată’’ (neversaynever), deoarece viața te poate surprinde într-un mod plăcut atunci când te aștepți cel mai puțin.

„Cred că mereu există momente dificile în orice meserie. Au fost momente în care am simțit ca nu sunt suficient de bun sau că nu mai are rost să investesc energie și timp, dar de fiecare dată mi-am amintit că fac ceea ce îmi place și că pot crea bucurii oamenilor oferind amintiri unice. Nu are rost sa mă compar cu alții deoarece mereu va fi cineva mai bun, cel mai important este sa mă compar cu mine însumi și să evoluez în fiecare zi. Viața are un simț ciudat al umorului, dacă am învațat ceva a fost să nu spun niciodată: „niciodată’’ (never say never), deoarece de multe ori exact lucrul pe care am zis că nu îl voi face s-a împlinit. E mai bine să pornesc cu o minte deschisă și să învăț din fiecare experiență”, ne-a mai precizat Remus Toderici.

Diana Alexandra Pop, Jurnalism, An I

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri