Portretistul IPJ Bihor ii incurajeaza pe liceeni sa se faca politisti

Subcomisarul de poliție Florin Lăzău, expert și artist criminalist în cadrul Serviciului Criminalistic s-a intalnit cu elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia”. Liceenii din clasele a XI – a și a XII – a au aflat secretele profesiei de polițist criminalist, a metodelor de identificare , portretul robot, îmbătrânirea și reconstrucția facială – ramuri ale artei criminalistice.
Potretistul criminalist bihorean a împărtășit apoi din experiența sa de licean în căutarea profesiei, precum și din experiența profesională, încurajându-i pe elevi în alegerea profesiei de polițist.

“…Cine îmi garantează mie că pregătirea de azi îmi va folosi mâine? Nimeni. Dezamăgitor? Pentru majoritatea, da, însă pentru o mică parte nu, pentru că acestora li se creează posibilitatea de a alege, de a căuta și de a experimenta, în ciuda alternativelor extrem de limitate oferite de profilul urmat în liceu. Și mare parte dintre aceștia vor reuși! (…) În cazul în care vă doriți să îmbrățișați cariera de polițist, trebuie să știți că este o profesie nobilă, care, dacă o exercitați cu pasiune și dăruire, vă va aduce satisfacții profesionale și împlinire sufletească.” le-a spus elevilor, subcomisarul de poliție Florin Lăzău

Distribuie informația
Alte știri