Portretul regelui Charles al III-lea va apărea pe bancnote din Regatul Unit începând din luna iunie

Bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea vor intra în circulaţie în Regatul Unit începând din data de 5 iunie, a anunţat Banca Angliei miercuri, la mai mult de un an după ce a dezvăluit designul acestora, informează Reuters.

Portretul suveranului britanic va apărea pe bancnote din poliester în valoare de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline şi vor circula în paralel alături de cele care conţin portretul regretatei regine Elisabeta a II-a.

Noi bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea vor fi imprimate doar pentru a le înlocui pe cele care sunt uzate şi pentru a face faţă unei eventuale creşteri generale a cererii de bancnote, a precizat Banca Angliei. Instituţia londoneză a precizat că această abordare este în conformitate cu recomandările Casei Regale şi are ca scop minimizarea impactului financiar şi de mediu generat de această schimbare.

Monetăria Regală a Regatului Unit (Royal Mint) a început să emită primele monede cu profilul său şi să le pună în circulaţie generală la sfârşitul anului 2022.

Distribuie informația
Alte știri