Posibile inundatii in Bihor. A.B.A Crișuri solicită atenţie sporită la canalele şi rigolele de scurgere a apei

Având în vedere situaţia hidrometeorologică şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, se pot produce creşteri importante de niveluri pe pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Repede – bazin superior şi afluenţii din bazinul mijlociu (judeţele Cluj şi Bihor), Crişul Negru – bazin superior şi afluenţii din bazinul mijlociu (judeţul Bihor Barcău – bazin superior (judeţele Sălaj şi Bihor).

Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și a precipitaţiilor lichide prognozate, formaţiunilor de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, aglomerări de gheţuri) pot determina creşteri artificiale de niveluri, cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râu, În acest sens, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri atenţionează atât autorităţile locale cât şi cetăţenii să cureţe şanţurile şi rigolele pentru a asigura scurgerea apelor pluviale.

”La ora actuală debitele sunt variabile, dar fără să ridice probleme însă, atenţia noastră se îndreaptă în mode special către lucrările mici, de tip canale, şanţuri, rigole dar care ajută foarte mult la tranzitarea apelor pluviale. Este foarte importan ca, atât primăriile, cât şi cetăţenii să conştientizeze necesitatea acţiunilor preventive pentru a evita, pe cât posibil, eventuale revărsări.”a declarat Dorel Dume, director A.B.A Crişuri.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri