Poveste de Ajun: Din victimă s-a metamorfozat în ambasador al Speranței

Foto: danbrumar.ro

Vasile este o întrupare a metamorfozei: din victima care s-a opărit la doar doi anișori în studentul la medicină, care oferă încurajare și speranță celor care luptă cu o boală sau o lovitură a vieții, potrivit focus.de.

Vasile s-a născut în Marginea, în apropierea Sucevei. La doar doi anișori s-a apropiat prea mult de sobă și s-a opărit cu apă fiarta. Pielea i s-a înroșit imediat. Părinții au rugat un vecin să îi ducă la spitalul din Suceava. La gradul de arsuri s-au adăugat infecții intraspitalicești. Copilul a supraviețuit, dar a rămas cu urme adânci ale arsurilor. Ani la rând a trebuit să naveteze la București, unde rămânea internat și câte două luni. În pauzele dintre internări, își găsea liniștea în pădurea din apropierea satului și în cărți.

În 2016, Vasile a participat pentru prima dată la MagiCAMP. Era deja liceean și visa să devină chirurg plastic, pentru a ajuta copiii și adultii care suferă arsuri sau accidente să își continue viața. El știe prin ce trec aceștia și cum poate schimba un asemenea incident viața unui om.

Vasile s-a reîntors la MagiCAMP ca participant, apoi ca voluntar. A beneficiat de o bursă oferită de MagiCAMP și Zetta-Klinik. Acolo l-a întâlnit pe chirurgul Dragoș Zamfirescu, care i-a devenit model.

Din această toamnă, Vasile este student la medicină. La 1 Decembrie, a participat la maraton pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru copii bolnavi. Așa îi încurajează el pe copiii care suferă de o boală incurabilă sau au primit o lovitură a sorții.

Organizația MagiCAMP are mai multe proiecte pentru copiii, adolescenți și adulți tineri cu boli oncologice, dar și pentru familiile lor, iar din 2016 și pentru cei care au suferit arsuri sau au pierdut pe cineva drag și au nevoie de ajutor pe perioada doliului. MagiCAMP încearcă să găsească zilnic soluții pentru fiecare familie care luptă cu cancerul, cu sărăcia sau cu loviturile vieții și să îi sprijine în situația de criză. Pentru asta are nevoie și de ajutorul dvs.
Conturi BCR
EUR: RO93RNCB0132142511010002
LEI: RO23RNCB0132142511010001
Cod BIC: RNCB
Cod SWIFT: RNCBROBU

Conturi UniCredit Bank
EUR: RO89BACX0000001062715001
LEI: RO19BACX0000001062715000
Cod BIC: BACX
Cod SWIFT: BACXROBU

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri