Povestea dramatică a studentei de la Facultatea de Medicină din Oradea care, de peste 10 ani, se luptă cu leucemia

Studentă la Facultatea de Medicină şi Farmacie, Denisa Lăzău (24 de ani) se luptă de 11 ani cu o boală cruntă: leucemia. Ajunsă la capătul puterilor, tânăra studentă îşi doreşte să iasă învingătoare din această bătălie şi să ajute, la rândul ei, şi alţi suferinzi. Pentru a-şi vedea visul împlinit are nevoie de ajutor.

La vârsta de doar 13 ani, Denisa a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică. Se luptă cu această boală cruntă de mai bine de zece ani. Ba mai mult, a ales să studieze Medicina, şi visează la ziua în care va îmbrăca halatul de medic. “Mă simţeam din ce în ce mai rău, nu mai aveam energie, slăbisem şi eram foarte palidă. După mai multe investigaţii, am primit diagnosticul crunt. A fost un şoc pentru mine şi părinţii mei, fiind şi singurul lor copil, dar am ales să luptăm, să mergem înainte cu speranţa şi credinţa că e doar un hop mai greu. Am ales Medicina de când mă ştiu, mereu mi-au plăcut ştiinţele corpului uman, mi-am dorit sa ştiu mai multe, iar pasiunea s-a transformat mai departe în scopul vieţii mele, acela de a devenii medic hematolog şi a ajuta la rândul meu oamenii aflaţi în suferinţă. Odată cu problemele mele, această dorinţă a devenit şi mai arzătoare, ştiind la rândul meu ce înseamnă suferinţa, spitalul şi greutăţile pe care le întâmpină un bolnav”, a povestit Denisa pentru adevarul.ro.

În urmă cu trei ani, tânăra a fost supusă unui transplant de măduvă, transplant pe care l-a făcut de la donator parţial compatibil 50%, de la mama ei.

Până acum s-au încercat diverse metode de tratament, de la imunoterapie, un tratament inovator şi costisitor, până la chimioterapie. Din păcate, rezultatele nu sunt deloc cele dorite. Când totul ar fi trebuit să se rezolve mult mai repede şi uşor, lucrurile s-au complicat, iar Denisa este în aşteptarea vindecării de mai bine de nouă luni, timp în care este nevoită să locuiască  cu chirie în Italia.

Cei care doresc să o ajute pot dona bani în următoarele conturi:

BCR:  RON:RO44RNCB0661110970320001

EURO:RO17RNCB0661110970320002

USD:RO87RNCB0661110970320003 Titular cont: LAZAU DENISA – TATIANA COD SWIFT: RNCB RO BU                   Citeste mai mult: adev.ro/p7a5fm

Distribuie informația
Alte știri