Povestea Ilyanei, pictorița din Ucraina stabilită la Oradea: ”Sunt recunoscătoare celor care-mi cumpără tablourile, deoarece mă ajută să-mi câștig traiul departe de țara și de casa mea”

foto: Facebook

De la începutul războiului, aproape 90 mii de ucraineni și-au găsit refugiul în România. Majoritatea sunt femei și copii. Unele dintre femei au reușit să-și găsească un job, în timp ce altele încearcă să-și câștige existența folosindu-se de abilitățile pe care le au: pictează, fac prăjituri, haine sau jucării handmade. Hotnews.ro relatează poveștile unor astfel de femei refugiate în România.

Ilyana vine din orașul Nicolaev și a ajuns în România în mai anul trecut. Ea este pictoriță și s-a stabilit în Oradea, unde pictează în casa în care locuiește, deoarece nu-și permite să închirieze un studio.

„Pictez de când mă știu, flori, natură, orașe. Sunt inspirată de tot ceea ce este frumos în jurul nostru. Pictez cu foarte multă iubire și îmi transfer energia pozitivă în arta pe care o fac, unde introduc și elemente și simboluri din Ucraina. Vreau ca românii să cunoască Ucraina prin arta mea”, spune femeia.

Ilyana își vinde tablourile începând de la suma de 200 de lei și deși recunoaște că unii români au cumpărat de la ea, mărturisește și cum îi este foarte greu să le vândă.

„Îmi este imposibil să strâng bani din arta pe care o fac, dar măcar mă descurc să supraviețuiesc. Sunt extrem de recunoscătoare tuturor celor care cumpără tablouri de la mine, deoarece mă ajută să-mi câștig traiul departe de țara și de casa mea”, adaugă Ilyana. Integral pe Hotnews

Distribuie informația
Alte știri