Povestea lui Alex, copilul crescut de bunica. Magia Craciunului a intrat deja in casa lui

In satul bihorean Sintelec la numarul 87, in dimineata zilei de 9 decembrie era forfota. Se faceau masuratori, se descarcau saci cu materiale de constructii, iar in camera in care locuieste Alex Cazaciuc se reface soba.

Baiatul, cu zambet fermecator, obisnuit la doar 12 ani cu munca de adult e fericit. A primit de la Mos Nicolae bradul impodobit, jucarii si multe dulciuri. De Craciun nu-si mai doreste nimic…

Alex e in clasa a VI-la Scoala din Hidisel si face zilnic naveta cu microbuzul. Ii plac desenul, educatia fizica, limba romana si putin si matematica. Viseaza sa ajunga sofer de TIR.

Pe Alex il creste bunica (are 70 ani si se deplaseaza cu cadrul), dupa ce o boala nemiloasa i-a rapit mama, iar tatal l-a abandonat imediat dupa nastere. Pentru ca bunica sa obtina tutela nepotului au nevoie, in primul rand, de conditii decente de locuit si de utilitati in casuta lor.

Cei care au initiat campania pentru a-l ajuta pe Alex i-au cumparat un pat cu saltea si au deschis un cont bancar temporar (Alex in acest moment, din punct de vedere legal nu apartine nimanui si nu exista un act de tutela/plasament necesar deschiderii unui cont destinat donatiilor). Nu vor sa iasa in fata si sunt multumiti doar ca pot ajuta. Si chiar o fac! “Am vrut sa facem o fapta buna si vrem sa o ducem la bun sfarsit. Sa ne asiguram ca Alex va avea sansa la o viata normala!” spun ei pe facebook.

Campania continua! Multumiri tuturor celor care se implica si vor sa pastreze zambetul pe chipul unui copil mult prea incercat de soarta.

Distribuie informația
Alte știri