Povestea stirii TVR despre copilul trimis acasa dintr-un spital oradean desi era in coma

„Eram la Guvern și, din întâmplare, am asistat la o discuție despre o familie căreia i s-ar cere bani pentru copilul în comă. Povestea o colegă de la Money.ro, Alice Drăghici”, a povestit Diana Brâncuș, jurnalista de la Știrile TVR care a coordonat materialele,  pentru Pagina de Media.

„Nu mi-a venit să cred. Am vorbit cu colegul nostru de la Oradea, Nicolae Nistoroiu, să verifice dacă așa este. Și el era într-o situație foarte grea. Îi murise cumnatul strivit de tramvai, dar s-a dus acasă la familia băiatului ca să putem face materialul. A aflăt că băiatul era lăsat acasă în comă din octombrie”, continuă Diana Brâncuș.

Joi, materialul era pe post, la TVR. iar cazul prezentat de Știrile TVR a făcut ocolul stațiilor de știri și internetului. Copilul este internat acum in spitalul Bagdasar-Arseni din capitală si potrivit medicilor,  dă semne de ameliorare.  Citeste intreaga poveste

Comunicatul conducerii spitalului  oradean:

Referitor la situatia pacientului TOMA ALEX – CATALIN, va aducem la cunostinta urmatoarele:

  • Perioada de internare 26.09.2017 – 23.10.2017;
  • Valoarea Decontului de cheltuieli este de 13.079,70 lei;

          Pacientul s-a prezentat la Spitalul Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu” Oradea  prin transfer de la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Oradea, dupa o interventie neurochirurgicala.

          La iesirea din spital apartinatorilor li s-a inmanat Decontul de cheltuieli (nu Factura) asa cum procedam cu fiecare pacient internat in unitatea noastra, Decontul avand valaoarea sus mentionata.

          In data de 23.01.2018,  parintii s-au prezentat cu, copilul la consult in Ambulator, dupa care a fost trimis pe sectia ATI pentru schimbarea sondei gastrice care era infundata, copilul prezentand multiple escare care dovedeau o proasta ingrijire la domiciliu.

          S-a efectuat inlocuirea sondei si parintii au fost consiliati cu privire la ingrijirile tegumentelor la un copil aflat in situatia data.

          Nu s-a refuzat nici un fel de tratament, nu s-a facut referire la neplata spitalizarii, parintii avand o atitudine ostila la adresa personalului medical.

Manager, Ec.Silaghi Maria

 

Distribuie informația
Alte știri