Povestea tinerilor care au pariat pe fondurile europene şi au adus Thailanda la poalele munţilor Pădurea Craiului

Îndrăgostiţi de natură, doi tineri, absolvenţi ai facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, reuşesc să atragă turişti din toate colţurile ţării, şi nu numai, după ce au adus Thailanda la poalele munţilor Pădurea Craiului.

Sebi şi Geta Lascu au ales să parieze pe turism. La poalele Munţilor Pădurea Craiului (Bihor), au  ridicat o pensiune şi au amenajat, la o plajă cu nisip alb între stânci şi peşteri. Pensiunea se află în comuna Şuncuiuş, la 60 de kilometri de Oradea, pe defileul Crişului Repede, într-o superbă zonă montană. Ce o face deosebită este plaja cu nisip alb, fin, care te duce cu gândul la Dubai sau Thailanda, astfel că unii turişti spun că sunt în Thailanda de Bihor. Pensiunea a fost ridicată cu fonduri europene, iar ideea îi aparţile medicului stomatolog Sebastian Lascu, un bihorean îndrăgostit de munte şi de turism.

Am pornit de la faptul că farmaciile pe care le-am avut nu au mers. Au venit lanţurile mari care te omoară, vor să acapareze toată piaţa, iar proiectele europene au fost o oportunitate foarte bună pentru tineri”, ne-a explicat Sebastian Lascu. Valoarea proiectului a fost de 100.000 de euro, din care 20.000 de mii de euro a fost contribuţia personală.

Aventură pe Defileu

Sunt pasionat de tot ce înseamnă munte şi natură. În 2016 am accesat fonduri europene şi am construit o pensiune la poalele munţilor Piatra Craiului. Plaja am gândit-o ca pe un loc de relaxare. Iubesc muntele. M-am gândit să atragem în zonă turişti pe care putem să-i învăţăm cu stânca, cu traseele, cu zona montană. Să încercăm  să-i scoatem din confortul oraşului şi să le dăm alternativă pentru petrecerea timpului liber”, ne-a explicat Sebi Lascu.

Turiştii care le trec pragul au la dispoziţie acţiuni diverse de aventură: de la rafting pe Crişul Repede, la via ferrata pe stânci, sau chiar speoturism în peşterile din jur. Totodată, se pot relaxa pe plaja de la baza muntelui.

„Avem multe activităţi în aer liber. Avem cea mai mare peşteră din România, Peştera Vântului, Peştera Unguru Mare, trasee montane, sau activităţi pe Crişul Repede.”, explică Sebi Lascu.

Una din cele mai încântătoare experienţe de pe munte este noul traseu de via ferrata, amenajat în această primăvară. Amatorii, iubitorii de aventură, dar şi căţărătorii profesionişti se pot bucura de la înălţime de frumuseţea zonei. Întins pe lungime de 150 de metri de cablu, traseul de via ferrata se poate parcurge în maximum o oră şi jumătate şi are trei grade de dificultate, în funcţie de condiţia fizică şi curajul fiecărui turist.

Pentru doar 170 de lei pe noapte/cameră, cu mic dejun inclus, turiştii pot opta pentru cazarea în una din cele şase camere ale pensiunii.

Distribuie informația
Alte știri