Poziția ALDE Oradea față de atitudinea liderului PNL Bihor privitoare la bugetul pe 2018 al CJ Bihor

„Am văzut explicațiile domnului primar, Ilie Bolojan, cu privire la motivele pentru care grupul PNL din Consiliul Județean Bihor nu va vota bugetul și nu pot decât să-mi exprim totalul dezacord față de această atitudine.

În primul rând înțeleg că au propus o formulă de calcul prin care să fie direcționat bugetul CJ către autoritățile publice locale, astfel încât primarii PNL să nu fie defavorizaț . Intrebarea care se pune în acest context este : “ Ce anume i-a împiedicat să facă această formulă în cei 8 ani de președenție PNL a CJ ; perioadă în care primarii de opoziție nu au primit nici un leu – mă refer la mandatele 2008-2016 ?!!!”.

Totodata trebuie reamintit faptul că și din bugetul aferent anului 2017 primari PNL au fost “premiați” așa cum observ că-i place domnului primar Bolojan să spună , fără a se ține cont că sunt reprezentanții partidului de opoziție.

În altă ordine de idei – oare această formulă propusă de grupul PNL se regăsește și la Consiliul Local Oradea ?!!! Sunt împărțiți banii și pentru grupurile PSD și UDMR proporțional cu ponderea acestora în CL Oradea ?!!!

În cee ce privește alocările de fonduri pentru Asociații , ONG-uri , Culte – îi reamintesc domnului primar răspunsul pe care acesta l-a oferit în 2013 în plenul Consiliului Local Oradea la intrebarea mea în calitate de Consilier Local de la acea vreme, cu privire la criteriile prin care PMO împărțea banii spre aceste structuri ; iar răspunsul domniei sale a fost fără echivoc : “ Pe criterii politice “ – referindu-se la majoritatea existentă la acea vreme în CL Oradea.

În acest context nu pot să calific atitudinea PNL decât total deplasată și incorectă, plecând probabil de la frustrarea cauzată de faptul că nu sunt la conducerea CJ – conducere democratic constituită așa cum au decis inclusiv instanțele de judecată și nicidecum “confiscată” așa cum afirmă PNL.

Le recomand colegilor din PNL să înteleagă cu adevarat nevoile județului Bihor și să renunțe la lupta de orgoliu politic”.

Dorin Corcheș
Președinte ALDE ORADEA

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri