Precizarile UDMR in scandalul steagului

Liderul UDMR Bihor doreste ca scandalul mediatic legat de tentativa de incendiere a steagului maghiar de pe frontispiciul sediului din Oradea sa se finalizeze in cel mai scurt timp. Cseke Attila spune ca s-a depus in acest sens o plangere penala pe data de 31 decembrie, la care inca nu s-a raspuns.

El doreste ca oamenii legii sa identifice rapid faptuitorul, existand un filmulet vizionat de peste o suta de mii de persoane. Cseke Attila sustine ca reprezentantii filialei au mai facut plangeri penale dupa ce in vara anului trecut de cateva ori acelasi steag a fost rupt. 

Liderul Uniunii din Bihor declara ca expunerea steagului maghiarilor de pretutindeni este legala, dand posibilitatea minoritatilor etnice din tara sa isi expuna simbolurile. A si prezentat exemple din Ungaria unde pe anumite institutii flutura drapelul romanesc.

Cseke Attila s-a mai aratat deranjat de speculatiile facute in media locala dar si de cele ale lui Zatyko Gyula, consilierul primarului Ilie Bolojan. Acesta a declarat, recent, ca drapelul cu pricina a fost expus pentru a provoca, a mai spus liderul UDMR Bihor.

Distribuie informația
Alte știri