Prefectura Bihor face demersuri pentru desfășurarea online a cursurilor teoretice din cadrul școlilor de șoferi

Prefectul Dumitru Țiplea a înaintat către ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, o adresă justificativă privind desfășurarea on-line a cursurilor teoretice din cadrul școlilor de șoferi din Bihor.

În documentul semnat de prefectul Dumitru Țiplea și directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, se arată că prevederile de menținere a sănătății publice impun adaptarea procesului educațional la rigorile legislative actuale. În acest context, posibilitatea ca școlile de şoferi să ofere servicii de instruire teoretică în mediul on-line reprezintă o măsură în acord cu distanțarea socială, dispusă conform normelor de desfăşurare a activităților în spațiile închise. Introducerea în legislația specifică a acestei măsuri protejează sănătatea publică prin limitarea răspândirii SarsCov-2 în rândul instructorilor și candidaților şi, totodată, diminuează efectele economice negative pe care astfel de situații le-ar putea avea asupra agenţilor economici vizați.

Reamintim că, la finalul săptămânii trecute, la Instituția Prefectului – Județul Bihor a avut loc o ședință de lucru cu școlile de șoferi din județ, în vederea îmbunătățirii serviciilor oferite cetățenilor. În cadrul întâlnirii, prefectul Dumitru Țiplea a venit în sprijinul școlilor de șoferi preluând propunerea desfășurării on-line a cursurilor teoretice și a menționat că va înainta către ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor o adresă în acest sens.

Alte știri