Pregatiri pentru vizita papei. Episcopia Romano Catolica anunta un posibil tren direct Oradea – Sumuleu Ciuc

Au inceput pregatirile pentru vizita papei in Romania. Se stie deja ca suveranul Pontif va fi primit direct la Cotroceni de Klaus Iohannis, apoi va merge la Palatul Patriarhal iar ilterior, cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului.

În zilele următoare este proiectata si o ceremoniereligioasa la Șumuleu Ciuc, pentru care se pregateste si Episcopia Romano Catolica din Oradea. Episcopului Diocezan Ladislau a anuntat ca sunt în curs de desfășurare sondajele de estimare a numărului de credincioși care vor participa la sfintele celebrări.

Mai multe parohii din Bihor a început deja organizarea transportului credincioșilor către Șumului Ciuc şi s-au rezervat deja mijloace de transport. Autoritatile bisericesti spun insa ca este pe cale de organizare un tren special pe ruta Oradea-Aleșd-MiercureaCiuc și retur.

“Mai multe detalii vor fi oferite la momentul oportun. Îi încurajăm pe credincioși să ia în considerarea și acest mod de călătorie, deoarece prin aceasta înlesnim și munca organizatorilor: mai puține mijloace de transport de parcat, accesul la locul sfintei liturghii”, spune episcopul Böcskei Ladislau

Papa Francisc este al doilea suveran pontif care vizitează România. Primul a fost Papa Ioan Paul al II-lea în 1999. El a fost primul suveran pontif din istorie care a vizitat o ţară majoritar ortodoxă, de la marea schismă din 1054.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri