Pregătiți pentru intervenții! ABA Crișuri a verificat motopompele aflate în dotare

În incinta Prizei de Apă Oradea, formația de Intervenții Rapide din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor (S.G.A. Bihor) a verificat cele opt motopompele aflate în dotare pentru a se asigura că acestea funcționează corespunzător.

Acțiunea a presupus asamblarea tuturor componentelor, punerea efectivă în funcțiune a motopompelor și verificarea timpului de intervenție.

”În prezent A.B.A Crișuri are în dotare trei motopompe de mare capacitate care pot pompa un volum însemnat de apă și anume : 250 mc/oră, 550 mc/oră și 750 mc/oră. Aceste echipamente sunt extrem de utile în situația în care ne confruntăm cu inundarea unor suprafețe întinse sau cu revărsări semnificative care pun în pericol incinta apărată. În cazul în care suprafețele inundate sunt mai restrânse, A.B.A Crișuri poate interveni cu cinci motopompe de capacitate mică, și anume de 96 mc/oră.” Ionel Avrigeanu, director A.B.A Crișuri. 

Acțiunile de apărare desfășurate anul trecut de către echipele A.B.A. Crișuri au fost eficiente pentru că s-a intervenit cu motopompe performante și pentru că personalul a fost bine instruit și astfel s-a acționat rapid. Vă reamintim că vara trecută, când râul Barcău amenința localitatea Sălard, motopompele de mare capacitate care au funcționat non-stop, timp de 3 zile, au fost extrem de utile în intervențiile echipelor A.B.A Crișuri salvând astfel peste 20 de gospodării de la inundații.  Ploile torențiale înregistrate în anul 2019 au inundat, în miez de noapte, localitățile Lugaș și Urvind. Atunci, echipele A.B.A Crișuri au venit în sprijinul locuitorilor și au evacuat apa din gospodării cu ajutorul a patru pompe de capacitate mică.  Iar când colegii din cadrul A.B.A Someș-Tisa au avut nevoie de ajutor, echipa A.B.A Crișuri a acționat cu cele mai performante motopompe pentru a pune în siguranța localitățile Bistrița și Viișoara.

”Verificările au consemnat faptul că toate motopompele sunt în perfectă stare de funcționare și sunt corespunzător întreținute și manipulate de către formația de intervenție.” Ionel Avrigeanu.

Toate activitățile desfășurate de instituție se fac cu respectarea tuturor măsuri de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Distribuie informația
Alte știri