Prejudicii majore la CJ Bihor şi Aeroport. Vezi ce plati ilegale au facut cele doua institutii

În urma verificărilor efectuate de specialiştii Camerei de Contrui Bihor la doar 50 dintre enităţile publice supuse auditului s-a constat că valoarea abaterilor financiar contabile se ridică la 215.011.000 lei.

La nivelul Consiliului Judeţean Bihor suma estimată a abaterilor identificate se ridică la 18.398.000 lei, la care se adaugă valoarea prejudiciilor în sumă de 237.000 lei
Printre neregulile semnalte amintim:
– Efectuarea de plăți nelegale și majorarea nejustificată a
cheltuielilor cu reparațiile curente la obiectivul „Lucrări de reparații șarpantă și învelitori la C.R.R.N.P.H. Remeți”
– Efectuarea de plăți nelegale și majorarea nejustificată a
cheltuielilor de capital la obiectivul de investiții „Lucrări de construire șarpantă și proiectare la C.R.C.D. Oradea – str. Traian Lalescu nr. 3”
– Efectuarea de plăți nelegale și majorarea nejustificată a
cheltuielilor de capital la obiectivul de investiții Alunecare teren DJ 191B Sacalasău-Biserică, județul Bihor”; „Reabilitare DJ 792 A Beliu – Tinca – Leș”lucrări neexecutate și aplicarea unor cote de CAS și șomaj mai mari decât cele legale la obiectivul de investiții „Modernizare DN 76 – Tășad – Copăcel – Șerghiș”, acceptarea unor cantități de materiale peste normele de deviz la lucrarea „Modernizare drum județean DJ 767 D Vîrciorog 2,1 km” şi plăți nelegale.

La Aeroportul din Oradea, s-au constat abateri în valoare de 3.274.000 lei, plus 294.000 lei valoarea prejudiciilor.
Printre abateri amintim:
– Acordarea unor drepturi salariale fără temei legal (290.000 lei)
– Înregistrarea eronată la o valoare diminuată a veniturilor din subvenții de exploatare realizate, aferente exercițiului financiar curent, ca urmare a înregistrării veniturilor realizate din servicii prestate mai mari decât cele reale (2.634.000 lei)
– Nestabilirea și nevirarea subvențiilor pentru venituri, neutilizate, acordate de Consiliul Județean Bihor sub forma compensațiilor pentru prestarea serviciului de interes economic general (530.000 lei)

Descarca sinteza rezultatelor acţiunilor de audit/control desfăşurate la CJ Bihor şi Aeroport:

RA Aeroport

UAJT Bihor

Distribuie informația
Alte știri