Premianții Festivalului-concurs „Oul de Paști” de la Drăgoteni, din Bihor 

Foto: arhiva

Festivalul-concurs de tradiții și obiceiuri ˝Oul de Paști˝ de la Drăgoteni a ajuns la cea de-a XXV-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat în Joia Patimilor și a fost găzduit de Școala Primară nr. 2 din localitate, reunind circa două sute de elevi din întreaga Depresiune a Beiușului.

Festivalul-concurs ˝Oul de Paști˝ a cuprins și alte secțiuni care pun în evidență tradițiile românești: pricesne, concursul de bătut toaca, compoziții plastice pe temă religioasă și pictură pe sticlă, precum și prezentare de costume populare autentice.

Premianții celor cinci secțiuni ale Festivalului-concurs „Oul de Paști” de la Drăgoteni au fost următorii: Celita Drăgan (Drăgoteni) – la categoria de vârstă 10-12 ani, Denisa Marchiș (Remetea) – categoria 13-14 ani, Lorena Lung (Remetea) – 15-18 ani și Ioana Pătcaș (Drăgoteni) – categoria de vârstă ˝peste 18 ani˝, la încondeiat ouă; Ștefania Ștefănică (Meziad) și ansamblul Şcolii Gimnaziale Căbești, la pricesne; Răzvan Lupău (Căbești), la bătut toaca, în timp ce la ˝Compoziții plastice˝ s-au impus Lavinia Malița – categoria de vârstă ˝până la 10 ani, Alesia Herman – la 11-12 ani și Florina Demian – peste 13 ani, toate din Meziad. Pentru autenticitatea costumelor populare, au fost premiate, pe categorii de vârstă, Ioana Herman (11 ani) și Mărioara Matiuța (48 de ani).

Sursa: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri