Premiera europeana pentru Muzeul Tarii Crisurilor, care-si deschide portile, joi, 18 mai

Muzeul Tarii Crisurilor va fi prima instituţie de cultura ce va gazdui expoziţii permanete ale altor regiuni europene care la rândul lor vor expune lucrari din patrimoniu românesc. Si asta odata cu deschiderea partiala a noului sediu din Oradea, programata pentru data de 18 mai.

„O primă realizare de acest fel în Europa. O provincie din Italia de Nord va avea săli de expoziţie unde va promova patrimoniul lor, expoziţii de ţinută care an de an se vor reînnoi. La rândul nostru se discută să primim acolo un spaţiu în care şi noi vom promova ceea ce este specific civilizaţiei regiunii noastre”, sustine Aurel Chiriac, directorul complexului muzeal oradean.

Odată cu mutarea sediului sediului, Muzeul Tării Crişurilor scapă şi de chiria de aproape 15 mii de euro pe care o plăteşte Episcopiei Romano-Catolice din Oradea. Noul sediu al institutiei de cultura este amenajat în clădirea fostei Garnizoane a oraşului construită în 1896, avand o suprafata desfasurata de 15 mii de metri pătraţi. ”Averea” Muzeului Tarii Crisurilor se ridica la
peste 450 de mii de piese.

Distribuie informația
Alte știri