Premieră în Europa. O ţară ridică de sâmbătă toate restricțiile anti-COVID!

Foto: romanidinstrainatate.ro

O ţară europeană a anunţat la sfârşitul acestei săptămâni că anulează toate restricţiile naţionale impuse de mai bine de un an din cauza pandemiei de COVID-19. Este vorba despre Islanda a făcut progrese deosebite care au fost înregistrate de campania sa de vaccinare, informează AFP. Până în data de 24 iunie, Islanda, cu 365.000 de locuitori, a vaccinat 87,6% din totalul islandezilor de peste 16 ani cu cel puţin o doză a unui ser anti-COVID-19.

De sâmbătă, 26 iunie, reguli de distanţare socială, purtarea măştilor sanitare, limite impuse în privinţa adunărilor publice sau limitarea programului de funcţionare pentru baruri şi restaurante nu vor mai fi în vigoare. Decizia este o premieră în Europa și a fost luată în conformitate cu calendarul oficial în patru etape, care viza renunţarea treptată la restricţiile antiepidemice.

Anumite restricţii vor rămâne însă în vigoare la graniţele ţării, precum prezentarea obligatorie a unui test PCR cu rezultat negativ la sosire, urmat de un dublu test PCR la ieşirea dintr-o carantină de cinci zile pentru vizitatorii nevaccinaţi. Turiştii care prezintă un certificat de vaccinare sau dovada că s-au îmbonăvit anterior cu COVID vor fi exceptaţi de la această obligaţie începând de la 1 iulie.

Distribuie informația
Alte știri