Premieră LIVE pe Facebook „Locuri ale memoriei: Lagărul, Securitatea și Penitenciarul din Oradea”

Documentarul „Locuri ale memoriei: Lagărul, Securitatea și Penitenciarul din Oradea”  va fi transmis LIVE, în această seara, de la ora 20.00, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/memorialul.rezistentei.si.represiunii.bihor.

Filmul documentar urmărește aducerea în spațiul public a unor informații puțin cunoscute despre dimensiunile represiunii politice din județul Bihor din perioada anilor 1945-1989. În cadrul documentarului vor fi prezentate cele trei centre de recluziune din Oradea, Lagărul de Internați nr. 1 din Cetate, Securitatea din Oradea (strada Republicii și Dunărea) și Penitenciarul Oradea (Parcul Traian).

După vizionarea documentarului (26 minute), cei interesați sunt invitați să rămână și la o dezbatere, tot LIVE, pe tema importanței și rolului pe care îl joacă aceste locuri ale memoriei, sedii de securitate, închisori, colonii de muncă, lagăre de concentare etc.

La dezbateri vor fi prezenți:

–        conf. univ. dr. Florentina Nițu, decana Facultății de Istorie (Universitatea București)

–        dr. habil. Cosmin Budeancă, Fundația Culturală Memoria

–        Mihai Dragomir, directorul Festivalului de Film și Istorie Râșnov

–        părintele Cristian Borz,  paroh  al Bisericii Greco-Catolice  din Bădăcin,  custode al Casei Memoriale Iuliu Maniu

–        actrița Anda Tămășanu, Teatru Regina Maria

–        Dragoș Zămosteanu, regizor

–        Ana Maria Borz, studentă

–        lector univ. dr. Cristina Liana Pușcaș, cercetător.Proiectul Asociației cei 40 de Mucenici, „Locuri ale Memoriei: Lagărul, Securitatea și Penitenciarul din Oradea”, s-a bucurat de sprijinul financiar al Direcției Social-Comunitare din cadrul Consiliului Județean Bihor.

Distribuie informația
Alte știri