Premieră pentru România! Doi sportivi cu deficiențe de vedere au cucerit vârful Mont Blanc

Foto: adevarul.ro

Alex Benchea și Răzvan Nedu, doi sportivi cățărători, membrii ai Lotului de Performanță Climb Again și care văd împreună 1%, au cucerit Vârful Mont Blanc – 4810 metri.

Este pentru prima dată când vreun sportiv român cu deficiențe de vedere ajunge sus, pe cel mai înalt vârf din Alpi.

La finalul anului trecut, Alex Benchea a mai înregistrat o premieră pentru țara noastră, atunci când a urcat, alături de Cosmin Andron, pe Kilimanjaro – 5859 metri. Alex și Răzvan sunt legitimați la Clubul Climb Again și fac parte din Lotul Național de Paraclimbing. Ideea acestor expediții aparține lui Alex, iar visul lui este să urce 3 vârfuri: Kilimanjaro, Mont Blanc și Elbrus.

”Această expediție, pe Mont Blanc, a avut loc într-un context provocator. De aceea, reușita ei este cu atât mai importantă. Cei doi sportivi ne-au demonstrat, nouă tuturor, că indiferent de condiție sau context extern, visele devin realitate. De la începutul anului și până în momentul plecării, cei doi sportivi au fost modele de determinare și curaj. S-au antrenat acasă, în perioada măsurilor restrictive, au urcat  vârfurile din România, ca să fie antrenați pentru ascensiunea din Franța. Rezultatul poate să inspire acum o țară întreagă. Da, se poate să ne urmăm visele. Da, se poate să găsim oameni care să ne inspire. Da, imposibilul poate fi depășit. Da, poți avea o viață normală, independentă, chiar dacă ești nevăzător”, spune Claudiu Miu, antrenorul Lotului Național de Paraclimbing, cățărător de performanță, la rândul său.

Cei doi sportivi români au fost însoțiți în această expediție de o echipă internațională de ghizi montani profesioniști – Cristina Pogăcean și Clement Naegelen, coordonați de Cosmin Andron, cel care i-a fost ghid lui Alex pe Kilimanjaro. Alex Benchea a făcut echipă cu Clement Naegelen, iar Răzvan Nedu cu Cristina Pogăcean. Alături de ei fost Claudiu Miu, antrenorul celor doi sportivi, cățăratărul-fotograf Cătălin Grigoriu, dar și o echipă de filmare condusă de regizorul Dan Burlac. 

Sursa: dcnews.ro

Distribuie informația
Alte știri