Premierea elevilor înscriși la Centrul Județean de Excelență Bihor

Centrul Județean de Excelență Bihor, înființat la data de 1 septembrie 2021 si condus de prof. Marius Vasile Cicortaș, este o unitate conexă a învățământului preuniversitar care desfășoară activitate și oferă servicii educaționale pentru pregătirea grupelor de copii capabili de performanțe înalte, pe diferite discipline.

Încheierea anului școlar de excelență, 2021-2022, de la Centrul Județean de Excelență Bihor, a fost marcată prin organizarea, sâmbătă, în 28 mai 2022, a unui concurs în memoria Profesorului Viorel Sadoveanu (iubitul profesor de matematică de la  Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea decedat la 13 aprilie 2022).

Activitatea a debutat dimineața, la ora 9.00, când s-a dat startul Concursului Județean ”Viorel Sadoveanu” – Ediția I și 253 de copii au susținut lucrări la toate disciplinele din centrul de excelență: matematică, informatică, fizică și biologie la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea și chimie la Colegiul Național ”Iosif Vulcan” Oradea.

Rezultatele concursului și premiile acordate cu acest prilej au fost anunțate în cadrul festivității de premiere organizate la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea.

De asemenea, într-un cadru festiv au fost premiați și elevii din județul Bihor care sunt sunt înscriși la Centrul Județean de Excelență Bihor și au obținut premii la olimpiade, etapa națională din acest an.

Directorul Centrului Județean de Excelență Bihor, prof. Marius Vasile Cicortaș, a înmânat diplome de onoare persoanelor implicate în acest an școlar în activitățile Centrului: inspectori școlari, directori ai școlilor unde s-au organizat cursurile grupelor de excelență și profesori care au predat la Centrul Județean de Excelență Bihor.

Elevii de excelență ai Centrului, însoțiți de părinți au fost premiați cu diplome și medalii pentru activitatea lor și rezultatele deosebite pe care le-au obținut.

Distribuie informația
Alte știri