Unele proiecte de pe ordinea de zi a Guvernului vizează si Bihorul

Foto: digi24.ro

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat săptămâna trecută că Guvernul va adopta, luni proiectul privind majorarea salariului minim brut pe țară. Executivul va aproba, de asemenea, și a doua tranșă de fonduri necesare pentru plata facturilor din programele PNDL 1 și PNDL2. Cele două proiecte nu se află însă pe ordinea de zi a ședinței Executivului.

Executivul ar aproba, luni, indicatorii tehnico-economici pentru opt obiective de investiții dar si Studiul de fundamentare pentru construirea şi operarea unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi vizează acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 1.073.250 lei pentru sprijinirea unui număr total de 299 familii și persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situației socio-materiale, de locuit și de sănătate ale acestora, cu domiciliul/reședința în 32 de județe, printre care Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Teleorman, Vaslui, dar și în București.

Pe agenda de luni a Guvernului se află și modificarea HG nr.362/2019 privind instituirea schemei de ajutor de minimis aferente programului de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare.

Distribuie informația
Alte știri