Premierul Nicolae Ciucă cheamă profesorii la Guvern înainte de grevă

foto/ facebook/ IonelNicolaeCiuca

Duminică, la ora 12:00, premierul Ciucă a convocat o întâlnire cu sindicatele din Educaţie, la Guvern, pentru discuţii. La şedinţă va participa şi Marius Budăi, ministrul PSD al Muncii care trebuie să se ocupe de noua lege a salarizării.

”Partidul Naţional Liberal a susţinut încă de la început că principala preocupare a coaliţiei trebuie să fie soluţionarea problemelor cetăţenilor.  

De altfel, PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetăţenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost şi motivul pentru care PNL a cerut respectarea protocolului şi evitarea unor discuţii pe funcţii şi persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor.

Soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este în legea salarizării unitare. În consecinţă, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susţinerea coaliţiei pentru a realiza legea salarizării unitare şi reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt.

PNL doreşte ca revendicările profesorilor să fie soluţionate de urgenţă, ca şi problema pensiilor speciale”, a transmis premierul Ciucă, pe Facebook.

Distribuie informația
Alte știri