Premierul Nicolae Ciucă: România nu e afectată de decizia Rusiei de a nu mai furniza gaze Poloniei și Bulgariei. Extragem mai mult gaz decât consumăm

foto/ facebook/ IonelNicolaeCiuca

Invitat miercuri seară la Tema zilei de la TVR, premierul Nicolae Ciucă a explicat că, în acest moment, România dispune de suficient gaz pentru a asigura atât consumul populației, cât și necesitățile industriei.

„În acest moment, noi extragem mai mult gaz decât consumăm. (…) Trebuie să recunoaștem că România este o țară norocoasă având această resursă deosebit de importantă în acest moment”, a declarat Ciucă.

Premierul a anunțat și data la care vor fi extrase gaze din Marea Neagră.

„Primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase de către compania Black Sea Oil & Gas la jumătatea acestui an și atunci vom avea un miliard de metri cubi în plus pe an asigurați prin această investiție (…) care ar compensa (un eventual deficit). Este vorba de 10%. 

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri