Premierul Orban îi răspunde lui Ilie Bolojan: „Un oraș nu poate ridica restricțiile impuse prin ordonanțe”

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că măsurile care au fost stabilite prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau prin ordonanţe militare nu pot fi ridicate decât tot prin ordonanţe militare sau prin decizii ale acestui comitet.

„La nivelul fiecărei localităţi există comitete locale pentru situaţii de urgenţă, care au anumite competenţe. În ceea ce priveşte măsurile care au fost stabilite prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau prin ordonanţe militare, ele nu pot fi ridicate decât prin ordonanţă militară sau prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau prin decizii ale comandantului acţiunii, respectiv secretarul de stat  Raed Arafat”, a spus Orban la TVR, întrebat dacă se pot lua decizii cu privire la ridicarea restricţiilor şi la nivelul autorităţilor locale.

Declarația premierului a fost făcută după ce primarul municipiului Oradea, Ilie Boloja, declarase la RFI că o eventuală relaxare treptată a restricțiilor legate de coronavirus ar fi fezabilă după data de 1 mai.

Cu cât vom reuși să redeschidem mai repede activitatea economică și cea socială, cu atât efectele acestui blocaj vor fi mai mici, susține Ilie Bolojan.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/560844507888687/?v=560844507888687
Distribuie informația
Alte știri