Premiile Mozes au ajuns la editia cu numarul 6

Premierea asistentilor medicali a fost initiata de deputatul Cseke Attila pe vremea când era ministru al Sănătății pentru cinstirea memoriei unui mare medic orădean, fondatorul Ordinului Medical al Asistentilor din Romania.

Mozes Karoly a fost și autorul cărții „Tehnica îngrijirii bolnavului”, volum care a fost reeditat de mai multe ori și care rămâne un fel de Biblie în domeniu. Premiile care-i poarta numele onoreaza ,de cativa ani, asistenti medicali din Bihor si nu numai care s-au evidențiat de-a lungul carierei lor. In aceasta dimineata, in prezenta secretarului de stat, Raed Arafat , fondatorul SMURD in Romania dar si a reprezentanti ai autoritatilor judetene, lumii medicale si a mai multor ONG-uri din Oradea si Bihor, au fost inmanate premiile editiei a 6-a.
Acestea au ajuns la Alina Meda Cornea şi Alexandrina Rodica Vigdorovits, ambele de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea, la Molnar Frigyes Oskar, de la Serviciul de Ambulanţă Bihor, şi la Jakab Csilla Melinda, de la Serviciul de Ambulanţă Satu Mare.

In Sala Traian Mosoiu din Primaria oradeana a fost prezent si fiul patronului spiritual al evenimentului, dr. Mozes Gabor. Acesta, ca de obicei, a răspuns pozitiv invitației organizatorilor și a revenit in urbea de pe Crisul Repede pentru evenimentul de azi.

Distribuie informația
Alte știri