Premiile pentru olimpici vor fi majorate. Precizările ministrului Educației

Foto: rtv.ro

Premiile pentru elevii olimpici, care sunt cei mai buni, care sunt rămase la un cuantum minim de 65 de lei pentru mențiune, 100 de lei premiul al III-lea, 200 de lei premiul al II-lea și maxim 300 de lei premiul I vor crește.

Propunerea Ministerului Educației aceasta este, la 1.000 de lei pentru premiul I, 700 de lei pentru premiul II, 500 de lei pentru premiul III și 300 de lei, care era cel mai mare premiu, să fie cel mai mic, pentru mențiune.

Bursele deja există, premiile vor fi mărite, alocația pentru cazare și masă va fi mărită, a spus ministrul Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Bursa de performanță pentru elevi este de 500 de lei. Aceasta se acordă, elevilor care se încadrează în cel puțin unul din cazurile următoare:

  • au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației
  • s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale
  • au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de Ministerul Educației
  • au obținut locurile I, II sau III la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale ale României.
Distribuie informația
Alte știri