Premiu pentru o elevă din Oradea la Festivalul Concurs Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” din Sibiu. Alţi bihoreni susţin recitaluri

Marţi seara a avut loc pe scena Sălii Thalia, concursul de Canto muzică uşoară, din cadrul celei de a doua ediţii a Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” din Sibiu, la care au participat 26 de concurenţi, câte 13 la fiecare categorie de vârstă, cea de 12-15 ani, respectiv 16-25 de ani.

Secţiunea Canto Muzică Uşoară a Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” din Sibiu, categoria 16-25 ani a fost câştigată de eleva Gabriela Silvia Vişinescu din Piteşti, care a primit Marele Premiu.

Premiul întâi a fost acordat elevei Valentina Nimereală (Şcoala Populară de Arte din Sibiu). Premiul al doilea a fost înmânat elevei Gabriela Dariana Stănică (Şcoala Populară de Arte din Râmnicu Vâlcea). Premiul al treilea a fost obţinut de eleva Ana Rotar (Şcoala Populară de Arte din Oradea). Juriul a acordat o menţiune elevei Bianca Ruana Burtescu (Şcoala Populară de Arte din Piteşti). Premiile speciale au fost oferite elevelor Maria Raluca Imbre (Centrul de Cultură din Alba Iulia), Melania Patricia Crişan (Şcoala Populară de Arte din Cluj-Napoca) şi Diana Dumitru (Şcoala Populară de Arte din Sibiu).

Preşedinta juriului, Roxana Gibescu, a subliniat faptul că este nevoie în România să se organizeze cât mai multe festivaluri cum este cel de la Sibiu.

„Eu vreau să vă felicit pe toţi, dragi concurenţi. Sunteţi talentaţi, aveţi potenţial şi vă doresc noroc în viaţă şi drumul frumos pe care l-aţi ales, cel al muzicii uşoare româneşti, să fie un drum lin, frumos şi presărat de succese”, a spus preşedinta juriului, Roxana Gibescu, marţi seara, pe scena Sălii Thalia.

Publicul sibian este aşteptat miercuri la Sala Thalia, unde va continua Festivalul Concurs Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu”, cu concursul de Canto muzică populară. Accesul este gratuit. Spectatorii se vor putea bucura şi de recitalurile susţinute de Mariana Anghel, Luminiţa Dejan, Ileana Matus şi Grupul Folcloric Mara, Roxana Reche, Alexandru Pal, Antonela Ferche Buţiu, Liviu Buţiu, Clasa de canto muzică populară coordonată de profesor Mariana Anghel, Clasa de instrumente de suflat a profesorului Adrian Grecu şi Clasa de jocuri populare a profesoarei Olesea Sas. Prezentatorul este cunoscutul interpret de muzică populară, profesor al Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sibiu, Traian Stoiţă.

Distribuie informația
Alte știri