Premiul Pardino d’Oro pentru cel mai bun scurtmetraj international pentru oradeanca Cristina Hanes

Cristina Hanes a castigat, sambata, premiul Pardino d’Oro pentru cel mai bun scurtmetraj international la Festivalul de Film de la Locarno, pentru productia portugheza „Antonio e Catarina”. Pelicula exploreaza pe parcursul a trei ani relatia dintre un misterios barbat portughez de 70 de ani si regizoarea de 25 de ani care devine, la randul sau, personaj in film.

Productia portugheza „Antonio e Catarina”, regizata de Cristina Hanes, si cea romaneasca „Haine negre”, de Octav Chelaru, se numara intre cele 27 de scurt si mediumetraje care au fost selectate in aceasta competitie. Filmele au fost incluse in programul Pardi di Domani, dedicat cineastilor tineri independenti sau studentilor la scoli de film, care nu au realizat inca niciun lungmetraj. Festivalul International de la Locarno are loc in fiecare an in luna august, in orașul elvetian, incepand din 1946.

Cristina Hanes s-a nascut la Oradea in anul 1991, a urmat cursurile Colegiului National Emanuil Gojdu si ale scolii de film din Cluj-Napoca, de la Universitatea Babes-Bolyai, iar apoi si-a continuat studiile in strainatate.

Distribuie informația
Alte știri