Presa centrala anunta ca Ungaria a inceput construirea gardului anti-imigranți la granița cu România. Autoritatile de frontiera din Bihor n-au primit nicio informare pe aceasta tema

Potrivit postului de televiziune B1, autoritățile de la Budapesta au anunțat demararea lucrărilor de terasare în 13 localități aflate în vecinătatea județului Bihor.

Aceeasi televiziune sustine, citand surse din presa maghiara ca stâlpii viitorului gard au început să se ridice încă de luni. Decizia de a se construit un gard și la frontiera cu România ar fi fost luată pentru că, din cauza schimbării traseului refugiaţilor, autorităţile ungare se aşteaptă la grupuri mai mari de imigranţi veniți pe această rută.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei de Frontiera Bihor, Laura Beatrice Bondar sustine insa ca institutia nu a primit nicio informare pe aceasta tema de la colegii din Ungaria. „Noi cooperam foarte bine cu partea maghiara, cred ca o asemenea informatie ne-ar fi fost comunicata” mai spune purtatorul de cuvant.

Distribuie informația
Alte știri