Preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ vor primi mancare gatita. Sunt si elevi din Bihor beneficiari ai acestui proiect pilot

Dreptul de a primi zilnic suportul alimentar, pe perioada cursurilor, conform structurii anului scolar, îl vor avea numai elevii prezenţi la ore. Acestia vor primi fie o masa calda, preparată în regim propriu sau în regim catering, fie un pachet alimentar. Acesta din urma va conţine produse de panificaţie, produse din carne şi/sau brânzeturi/, legume, la care se adaugă un fruct.

Data-limită de consum a produselor distribuite către unităţile şcolare în regim de catering va fi în ziua producerii, pentru masă caldă, respectiv de 24 de ore pentru sandviciuri.

Sumele aferente derulării programului-pilot se suportă din bugetele locale ale unităţilor sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale. Pentru implementarea programului, se alocă sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale.

Intre cele 50 de unitati de invatamant selectate , una e din Bihor. Este vorba despre Scoala Gimnaziala”Floare de Lotus” din Sanmartin.

Alte știri