Președintele Academiei Române, prezent la „Centenarul eliberării Oradiei de către Armata României”

Oradea sărbătoreşte în fiecare an, la 20 aprilie, intrarea trupelor române în Oradea, la 20 aprilie 1919, în frunte cu Generalul Traian Moşoiu. În plus, în acest an se împlinesc 100 de ani de administrație românească la Oradea. Acest moment a marcat debutul unei noi perioade în istoria sa, perioada integrării, sub toate aspectele, în structurile Statului Român.

Municipalitatea orădeană a anunţat că, față de programul anunțat anterior pentru comemorarea a 100 de ani de administrație românească, apar unele modificări. Astfel, conferința omagială „20 Aprilie 1919 – 20 Aprilie 2019. Centenarul eliberării Oradiei de către Armata României”, anunțată pentru data de 18 aprilie, ora 17.00, la Primăria Oradea, și lansarea volumului „Istoria județului Bihor” de către prof univ. dr. Gabriel Moisa, nu va mai avea loc, evenimentul urmând să fie organizat la o dată ulterioară.

De asemenea, președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, va fi prezent sâmbătă, 20 aprilie la Oradea, când va rosti, alături de primarul Ilie Bolojan, o alocuțiune privind semnificația evenimentului comemorat, dar va face şi câteva referiri la volumul „Istoria județului Bihor”.


Distribuie informația

Alte știri