Presedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, dezamagit de lipsa de deschidere a PSD pentru eficientizarea guvernarii

ALDE Bihor a luat act cu dezamăgire de lipsa de deschidere a PSD la solicitările formulate de preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu pentru relansarea şi eficientizarea guvernării. Solicitările au fost prezentate de preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu lideri din conducerea ALDE, la discuţiile purtate, miercuri, cu prim ministrul Viorica Dăncilă şi colegii domniei sale din conducerea PSD.

În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa, se arata intr-un comunicat de presa al ALDE Bihor.

Propunerile au vizat, în principal, reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor plus o reformă a funcţiei publice, axată pe competenţă.

Miercuri, în cadrul şedinţei de coaliţie, prim ministrul Viorica Dăncilă a ignorat propunerile ALDE şi a informat că, urmare a discuţiilor din structurile de conducere ale PSD, a decis să facă nominalizări pentru portofoliile vacante şi consideră că restructurarea guvernamentală nu este o măsură oportună. Discuţia a vizat şi ordinea de zi din sesiunea extraordinară. S-a convenit ca proiectul de lege privind amnistia şi graţierea să fie respins la vot.

ALDE consideră în continuare că este necesar promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, iar săptămâna viitoare va avea loc o discuţie privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare şi agenda publică, potrivit  preşedintelui ALDE Bihor, Ciprian Blejan.

La începutul lunii septembrie ALDE îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni.

Distribuie informația
Alte știri