Președintele CNAS, Andrei Baciu: Se deblochează criza din sănătate

Foto: facebook/ Andrei Baciu

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, a confirmat că, începând de astăzi, plățile pentru spitale, servicii medicale și medicamente vor fi efectuate, conform asigurărilor primite de la angajați.

„Ca urmare a discuțiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente. Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reușit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaților CNAS.

Le mulțumesc pentru susținere colegilor liberali și în mod special președintelui #PNL, Nicolae Ionel Ciucă, care au înțeles cât de important este să deblocăm criza din sănătate. Fac mențiunea că adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat și că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS. În același timp, am reparat o inechitate, pentru că profesioniști din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câștigau mult mai puțin decât angajați din alte instituții cu funcții similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant și eficient fără oameni profesioniști și motivați.

Este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluționării ar fi echivalat cu un blocaj”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.

Distribuie informația
Alte știri