Președintele Iohannis a anunțat că din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație noaptea. Alte măsuri de relaxare

Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat un calendar al măsurilor de relaxare, până la 1 septembrie. Declarațiile au fost făcute după ședința de lucru pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul și mai mulți miniștri pe tema relaxării restricțiilor. La ședință a participat și șeful DSU, Raed Arafat.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că din 15 mai se elimină obligativitatea portului măștii în aer liber, cu excepția piețelor sau târgurilor,  se renunță la carantina de noapte, iar magazinele pot reveni la programul normal de funcționare.

Șeful statului a precizat că există un calendar al măsurilor de relaxare, care se va aplica în funcție de evoluția pandemiei și de gradul de vaccinare. Astfel, următoarele măsuri de relaxare ar urma să intre în vigoare la 1 iunie, 1 iulie și 1 august. Iohannis a subliniat că au fost stabilite niște ținte de vaccinare: 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, 6 milioane până la 1 iulie și 7 milioane până la 1 august.

Președintele a anunțat că din 1 iunie crește numărul de participanți acceptați la evenimente (sportive, nunți, botezuri etc) , iar dacă organizatorul evenimentului garantează că toți participanții sunt vaccinați, dispare orice restricție de număr.

În ceea ce privește școlile, președintele Iohannis a spus că nu se modifică actualele prevederi, adică se vor aplica cele trei scenarii. Este previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităților să intre în scenariul verde, deci elevii să se întoarcă în bănci fizic și anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală, a subliniat Iohannis.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri