Președintele Klaus Iohannis respinge propunerile de miniștri interimari înaintate de premierul Viorica Dăncilă

Președintele respinge propunerile de interimar și îi cere premierului să vină în parlament pentru a reconfirma guvernul căruia i s-a schimbat componența politică, așa acum cere Constituția. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă își aruncă reciproc acuzația de blocare a guvernului.

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională asupra unui conflict între președinție și executiv. Judecătorii CCR ar trebui să dea un răspuns pe 11 septembrie.

„Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil față de guvernarea României. Această criză, de care sunt vinovați PSD și toți aliații lor din acești ani, tinde să se acutizeze și să aibă consecințe din ce în ce mai grave, care vor fi resimțite de toți cetățenii. Conflictele din coaliția de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne și târguielile pe funcții nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin și, ca atare, resping categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari”, a arătat președintele.

„Prin numărul uriaș de miniștri schimbați, dar și prin faptul că de fiecare dată schimbarea a survenit în urma unor reglări de conturi în interiorul PSD, practic, în toată această perioadă, PSD a golit de conținut funcția de ministru, făcând-o irelevantă prin numărul uriaș de miniștri schimbați”, a subliniat Klaus Iohannis.

Distribuie informația
Alte știri