Preselecție pentru FESTIVALUL-CONCURS NAȚIONAL AL VIORII CU GOARNĂ ,,DOREL CODOBAN” ediţia a VIII-a

Centrul de Cultură al Județului Bihor, în colaborare cu Primăria comunei Roșia organizează în data de 15 august 2021, ora 14:00 în localitatea Roșia, FESTIVALUL-CONCURS NAȚIONAL AL VIORII CU GOARNĂ ,,DOREL CODOBAN” ediţia a VIII-a.

Evenimentul se adresează tinerilor instrumentişti amatori, profesorilor dar şi meşterilor de viori cu goarnă din țară, începând din anul acesta odată cu intrarea viorii cu goarnă în Patrimoniul Cultural Imaterial al României, fiind al 10-lea element din lista elementelor de patrimoniu, FESTIVALUL – CONCURS AL VIORII CU GOARNĂ ,,DOREL CODOBAN” dobândește caracter național. La concurs pot participa artiști instrumentiști din întreaga țară cu vârsta cuprinsă între 12 – 50 ani.

Concurenții vor prezenta două piese de joc. Aprecierile vor ține cont și de autenticitatea repertoriului, a costumului popular și a prezenței scenice. Concursul se va desfășura sub formă de spectacol cu public.

Preselecția se va desfășura online, concurenţii sunt rugaţi să trimită prin e-mail la adresa centrul.cultural.bihor@gmail.com, fişa de înscriere și o filmare video (de o calitate bună a imaginii și a sunetului) cu repertoriul propus pentru concurs, până la data de 8 august 2021.

Fișele de înscriere și informațiile referitoare la desfășurarea concursului se pot obține de la sediul Centrului de Cultură al Județului Bihor, Str. Moscovei nr.5, sau la telefon 40 359 436 162 Email: centrul.cultural.bihor@gmail.com / adresă web http://www.culturabihor.ro.

Alte știri