Presiuni pentru demararea programului transfrontalier ROHU. Câți bani se împart?

Liderii celor opt județe de pe granița româno-maghiară se grăbesc să cheltuie 231.861.763,00 euro, din care 189.138.672,00 euro reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, adică sumele alocate de Uniunea Europeană Programului Interreg V-A România – Ungaria (ROHU) pentru perioada 2014-2020. Deși suntem deja la mijlocul anului 2016, bâlbele birocratice de la București își fac simțite efectele în rândurile potențialilor beneficiari. Pornind de la această necesitate de dezvoltare, exprimată și de organizațiile societății civile, de reprezentanți ai administrației publice locale, dar și a altor instituții, care își arată nemulțumirea față de amânarea publicării documentațiilor privind sursele de finanțare din programul ROHU, luni, 8 august, a avut loc la Debrecen o întâlnire importantă a șefilor administrațiilor județene din aria de eligibilitate a Programului.

La propunerea lui Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, cele patru județe din România (Bihor, Satu-Mare, Arad și Timiș) vor formula săptămâna viitoare un punct de vedere comun către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România – Ungaria, pentru a accelera procesele de publicare a documentației aferente demarării cât mai urgente a programului.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri