PressOne l-a nominalizat pe Ilie Bolojan pentru premiul „Omul anului 2018 în România”

Primarul municipiului Oradea a fost nominalizat pentru premiul „Omul anului în România”. Concursul e la a treia ediție. Lista include 10 nominalizați.

În dreptul lui Ilie Bolojan, PressOne a făcut următoarea descriere:
“Când a câștigat primul mandat la primăria Oradiei, Ilie Bolojan era un tip încăpățânat și ciudat. I-a speriat pe funcționarii primăriei cu ideile lui fixe: de pildă, că aparatul administrativ trebuie redus. Mai pe românește, cine nu muncește pleacă. A fost, probabil, prima restructurare de personal dintr-o instituție publică din România făcută pe criterii de performanță și eficiență.

Zece ani mai târziu, Oradea e un oraș în care mulţi clujeni visează să se mute. Și asta pentru că bucureștenii n-au aflat încă detalii. Ilie Bolojan e la al treilea mandat de primar. Conduce, de 10 ani, un oraș care s-a dezvoltat cu precădere atrăgând fonduri europene. Ani la rând, Oradea a avut bugetul mai mare decât Cluj-Napoca − și banii au fost investiți în spitale, în infrastructură și în urbanism. Când dați de vreun drum construit atât de bine și de repede încât s-a viralizat, să știți că e de la Oradea. Culmea, acolo Uniunea Europeană nu sabotează investițiile”.

Ceilalți nominalizați sunt omul de afaceri Daniel Dines, fondatoarele asociației „Dăruiește Viață”, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, Cristina Neagu și echipa națională de handbal feminin, sportiva Simona Halep, cercetătorul Sergiu Pașca, alpinistul, cicloturistul și bloggerul Radu Păltineanu, scriitorul Andrei Pleșu, Asociația Tășuleasa Social și mișcarea civică Vă Vedem din Sibiu.

Aceștia pot fi votați până duminică, 13 ianuarie 2019, la ora 24:00. PressOne precizează că sistemul de vot permite acordarea unui singur vot de la un IP, unei singure nominalizări, o singură dată.

Foto: pressone.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri