Prețul transportului public în marile orașe din România / Orădenii plătesc cele mai ieftine abonamente din țară

Analiștii Picodi.com au verificat tarifele de transport public din 45 de orașe din întreaga lume și au comparat cheltuielile de transport cu salariile medii locale.

În România, au fost analizate prețurile în 10 mari orașe. Dintre cele 10 orașe, cel mai scump bilet simplu se găsește în Timișoara și Brașov și costă 4 lei. Pe de altă parte, cetățenii din Constanța, Iași, Ploiești și Galați se pot bucura de cele mai ieftine bilete simple – 2,5 lei. Când vine vorba de abonamentele lunare, cetățenii din Cluj și București trebuie să plătească cel mai mare preț – 177 lei, respectiv 140 lei.

Cel mai ieftin abonament lunar poate fi găsit în Oradea și Brașov (80 lei).

În trei din cele 45 de orașe, analizate din întreaga lume, transportul public este complet gratuit pentru cetățeni – Luxemburg, capitala Estoniei, Tallinn și capitala Maltei, Valletta.

Cele mai scumpe bilete simple se găsesc în Londra (4,85 euro), Zurich (4,44 euro) și Oslo (3,65 euro). Pe de altă parte, cele mai mari prețuri pentru abonamentele lunare sunt plătite de cetățenii din Londra (253 de euro), Melbourne (178 de euro) și Dublin (155 de euro). Ca și comparație, un abonament lunar în București costă doar 31 de euro.

Distribuie informația
Alte știri