Prețurile carburanților au urcat la aproape același nivel de dinainte de izbucnirea pandemiei

Carburanţii sunt tot mai scumpi. Preţurile au ajuns, acum, la aproape acelaşi nivel cu cel care era înainte de apariția crizei sanitare. Companiile petroliere pun scumpirile pe seama creşterii accizei și a evoluției cotaţiei barilului de petrol. Economiștii avertizează că dacă trendul continuă, va declanșa scumpiri în lanț.

Companiile de petrol pun scumpirile de la pompă pe seama creșterii nivelului accizei în ianuarie, dar și pe evoluția cotației barilului de petrol, la marile burse internaționale.

Prețul barilului de petrol se apropie de 60 de dolari, aproape dublu față de cât era în martie 2020, când a fost declarată pandemia de coronavirus. Scumpirea carburanților înseamnă costuri în plus pentru firmele de transport. Totul s-ar putea regăsi în prețuri mai mari la raft.

„Prețul la motorină în prezent atinge aproape nivelurile de dinainte de pandemie. În schimb, transportatorii rutieri nu mai au  aceleași comenzi ca în urmă cu un an de zile”, spune George Tudor, purtător de cuvânt al UNTRR.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri