Prezența virusului Pestei Porcine Africane confirmată, în gospodării individuale din 3 localități din Bihor

4 noi focare de Pestă Porcină Africană au fost confirmate de DSVSA Bihor. E vorba de gospodării ale populației din localitățile Sălacea, Cheșereu și Chișlaz. Numărul total de focare de PPA declarate în județul Bihor a ajuns acum la 47.

Pentru a preveni răspândirea bolii, au fost sacrificați porcii bolnavi și cei care au fost în contact cu aceștia și au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte și de la cele sacrificate. Conform procedurilor, specialiștii din cadrul DSVSA Bihor au luat imediat măsuri privind punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploatațiilor afectate, impunerea de restricții de mișcare din și către curțile și localitățile afectate, efectuarea dezinfecţiei exploatațiilor afectate, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate.

Proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despăgubiri conform prevederilor HG 1214/2009, modificată și completată prin HG 484/2018.


Distribuie informația

Alte știri